Kategóriák

KRAV MAGA CIVILEKNEK

A Krav Maga eredetileg a katonai szektor számára készült, ez az oka annak, hogy a szokásos polgári Krav Maga képzést „civil” Krav Magának hívják. A Krav Maga civilek számára szervezett képzése az IKMF-nél számos szinten elérhető a világ minden táján.

A Krav Maga képzést a természetes válaszokra és reflexekre építették, mindenki számára elérhető és a lehető legjobb önvédelmi képességet nyújtja kortól és nemtől függetlenül. Hatékonyságának egyik pillére, hogy valaki milyen könnyedén és gyorsan sajátít el önvédelmi ismereteket. Hetente egy vagy két edzés alkalmával akár hobbiként is könnyen elsajátítható, az eredmény pedig rendkívül látványos. Leggyakrabban az, ami délutánonként egy Krav Maga képzésként kezdődik, valódi szenvedéllyé válik a tanuló számára.

Az IKMF számos további civil képzési keretet is kínál, mint például a nőknek, gyerekeknek, vagy a fogyatékkal élők számára kifejlesztett Krav Maga.

A harcművészetekben alkalmazott övrendszerhez hasonlóan az IKMF egy osztályozási rendszert is kezel. Ez három fő csoportra oszlik: gyakorlói szintek (P), diplomás szintek (G) és szakértői szintek (E). A civil Krav Maga oktatási tanterv 5 (P) szintből és 5 (G) szintből áll össze. Azok a tanulók akik elsajátították egy adott szint követelményeit, előreléphetnek az IKMF tesztrendszerén keresztül. A tananyag minden eleme valós életbeli forgatókönyveken alapul, amelyek valós támadásokat írnak le és elemeznek ki. Minden (P) vagy (G) szint különféle önvédelmi megoldásokat és ellentámadásokat tartalmaz, amelyek ilyen forgatókönyvekből származnak. A Krav Maga képzés révén a tanuló az edzéseken gyakorolja ezeket a forgatókönyveket az adott szintjének megfelelően. Ahogyan halad előre a tanterv, úgy válnak egyre veszélyesebbé és összetettebbé a forgatókönyvek.

Az IKMF nagyon fontos hangsúlyt fektet a tananyag szükség szerinti frissítésére, így mindig korszerű és hatékony!

KRAV MAGA GYEREKEKNEK

A gyermekek Krav Maga-ját többnyire „Krav Kids” néven emlegetik. Ezeket az önvédelmi technikákat az IKMF fejlesztette ki a Krav Maga önvédelmi megoldások részeként, amelyeket a különböző civil szektorok számára hoztak létre. Ezek az önvédelmi képzések lehetővé teszik a gyermekek számára, hogy viszonylag rövid idő alatt megtanulják az önvédelem technikáit, gondosan alkalmazkodva életkorukhoz, testi és szellemi képességeikhez.

A Krav Maga képzés során a gyerekek megtanulják, hogy hogyan lehet felismerni a gyakori fenyegetéseket, például a bántalmazókat és az emberrablókat. A képzés további célja az önértékelésük javítása, a magabiztosság és a fegyelem kialakítása is. Az IKMF Krav Kids módszereit különösen a fiatalabb korosztályban játékosan, a Krav Maga játékokon keresztül tanulják.

A játékok segítik a gyermekeket a koordinációjuk fejlesztésében, megtanulják hogyan kell követni az utasításokat és elősegíteni az önérvényesítést. Ezek a játékok megtanítják a gyerekeket arra, hogyan kerüljék el a konfrontációt, és hogy hogyan védekezzenek amennyiben szükséges. A Krav Kids nyíltan és óvatosan elmagyarázza a támadási forgatókönyveket, amelyek során a gyerekek találkozhatnak azzal a különbséggel, hogy egy osztálytárs vagy ismeretlen felnőtt bántalmazza őket, milyen lehetőségek vannak az egyes helyzetekben, milyen az arányos válasz stb.

Az IKMF rendszer három fő korosztályra osztja a gyerekek Krav-ját. A Gyerkőc Krav 5-7 év (Krav Kiddy), a Gyermek Krav 7-11 év (Krav Kids), és a Junior Krav 11-17 év (Krav Junior). A gyerekek idősebb korában a képzés kevesebb játékot tartalmaz, és jobban hasonlít a felnőttek tananyagához. A Krav Maga edzésre járó gyerekek sokat tanulnak az elkötelezettségről és az állóképességről. A Krav Maga arra tanítja őket, hogy értékeljék és büszkék legyenek eredményeikre, amikor új technikát tanulnak, vagy sikeresen teljesítik a szintvizsgájukat.

A gyermekek a Krav Kids segítségével megérzik az utat amin haladnak, és rájönnek, hogy egyetlen cél sem elérhetetlen. Ennek során nagyszerű munkát is végeznek. Azok a gyerekek akiknek a gőzt kell kiengedniük, azok lehetőséget kaphatnak arra a Krav Maga edzésen. Számukra engedélyezett, hogy keményen eltalálják a boxzsákot, és az oktató felügyelete alatt verekedjenek meg egy másik hallgatóval, és közben megtanulják, hogy bizonyos előfeltételek nélkül nem illik ütni vagy verekedni.